Finance termen logo

Betekenis: Aandeel van derden

Aandeel van derden

Het aandeel van derden verwijst naar het deel van het eigendom of de financiële belangen in een bedrijf dat niet in handen is van het bedrijf zelf of haar directe moedermaatschappij. Dit kan onder meer betrekking hebben op aandeelhouders die geen deel uitmaken van het managementteam van het bedrijf, of op externe investeerders die een belang hebben in het bedrijf. 

Het aandeel van derden wordt in de financiële rapporten van een bedrijf vermeld als een aparte post op de balans en kan van belang zijn bij het beoordelen van de financiële gezondheid en prestaties van het bedrijf. Het kan bijvoorbeeld aangeven hoe afhankelijk het bedrijf is van externe financiering of hoeveel controle het managementteam heeft over de bedrijfsbeslissingen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!