Finance termen logo

Betekenis: Aandeelhouder

Aandeelhouder 

Een aandeelhouder is een persoon of entiteit die in het bezit is van één of meerdere aandelen in een bedrijf. Door het bezit van aandelen wordt de aandeelhouder mede-eigenaar van het bedrijf en heeft hij of zij recht op een deel van de winst en zeggenschap binnen het bedrijf. 

Aandeelhouders kunnen verschillende motieven hebben om aandelen te kopen, zoals het verdienen van dividend, het verwachten van koerswinst of het willen hebben van invloed op het bedrijfsbeleid. 

Er zijn verschillende soorten aandeelhouders, waaronder individuele beleggers, institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars, en insiders zoals bestuursleden en werknemers van het bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!