Finance termen logo

Betekenis: Aandelenkapitaal

Aandelenkapitaal

Het aandelenkapitaal, ook wel bekend als het maatschappelijk kapitaal, is het totale bedrag aan kapitaal dat een bedrijf kan ophalen door het uitgeven van aandelen. Het aandelenkapitaal vertegenwoordigt het totale bedrag dat de aandeelhouders hebben ingebracht of waarvoor zij zich hebben verbonden om in te brengen, in ruil voor aandelen in het bedrijf.

Het aandelenkapitaal is een belangrijk onderdeel van de balans van het bedrijf en vertegenwoordigt de financiële middelen die het bedrijf heeft om zijn activiteiten uit te voeren en uit te breiden.

Het aandelenkapitaal kan worden verhoogd door nieuwe aandelen uit te geven of door bestaande aandelen te verkopen aan investeerders. Bedrijven kunnen ook besluiten om het aandelenkapitaal te verminderen door aandelen terug te kopen van de aandeelhouders. Het aandelenkapitaal kan worden gebruikt om te investeren in de groei van het bedrijf, om schulden af te lossen of om dividend uit te keren aan de aandeelhouders.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!