Finance termen logo

Betekenis: Aansprakelijk vermogen

Aansprakelijk vermogen

Het aansprakelijk vermogen, ook wel bekend als eigen vermogen, is het deel van het totale vermogen van een bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren of aandeelhouders van het bedrijf. Het aansprakelijk vermogen is het verschil tussen de waarde van de activa van het bedrijf en de waarde van de verplichtingen van het bedrijf, zoals leningen en andere schulden.

Aandeelhouders en eigenaren van het bedrijf hebben een financieel belang in het aansprakelijk vermogen, omdat zij de uiteindelijke verantwoordelijkheid dragen voor het betalen van de schulden van het bedrijf. In het geval dat het bedrijf niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, kunnen schuldeisers het aansprakelijk vermogen gebruiken om de openstaande schulden te voldoen.

Het aansprakelijk vermogen is daarom een belangrijk onderdeel van de financiële gezondheid van een bedrijf en wordt vaak gebruikt als een maatstaf voor de solvabiliteit van het bedrijf. Een hoger aansprakelijk vermogen betekent over het algemeen dat het bedrijf beter in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen en minder risicovol is voor investeerders en crediteuren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!