Finance termen logo

Betekenis: Aftermarket

Wat betekent aftermarket?

In het financiële circuit verwijst de term "aftermarket" naar de handel in financiële instrumenten nadat ze zijn uitgegeven in een primaire markt, zoals een beursintroductie (Initial Public Offering, IPO) of een emissie van obligaties. Het vertegenwoordigt de handel en verkoop van deze financiële instrumenten op secundaire markten, zoals effectenbeurzen of over-the-counter (OTC) markten, nadat ze beschikbaar zijn gesteld aan investeerders.

De aftermarket in het financiële circuit omvat de handel in aandelen, obligaties, opties, futures en andere financiële instrumenten die openbaar verhandelbaar zijn. Nadat deze instrumenten voor het eerst zijn uitgegeven, kunnen beleggers ze kopen en verkopen op de secundaire markt. De prijzen van deze financiële instrumenten in de aftermarket worden beïnvloed door vraag en aanbod, marktcondities, economische factoren en andere variabelen.

Beleggers kunnen via de aftermarket handelen in deze financiële instrumenten om winst te maken door te profiteren van koersschommelingen. Ze kunnen bijvoorbeeld aandelen kopen tijdens een beursintroductie en ze vervolgens verkopen wanneer de prijs stijgt. Ook kunnen ze obligaties kopen op de primaire markt en ze later verkopen tegen een hogere prijs op de secundaire markt, waarbij ze profiteren van renteschommelingen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!