Finance termen logo

Betekenis: Allotment

Wat is allotment?

"Allotment" is een term die in verschillende contexten binnen de financiële wereld kan worden gebruikt. Hier zijn twee veelvoorkomende betekenissen van het woord:

  1. Aandelenemissie: In het kader van een aandelenemissie verwijst "allotment" naar het proces waarbij nieuwe aandelen worden toegewezen aan beleggers die hebben ingetekend op de emissie. Wanneer een bedrijf nieuwe aandelen uitgeeft, zoals bij een beursintroductie (Initial Public Offering, IPO), wordt een vastgesteld aantal aandelen gereserveerd voor beleggers. Deze aandelen worden vervolgens toegewezen of "gealloteerd" aan de beleggers op basis van bepaalde criteria, zoals de grootte van hun investering of de volgorde van inschrijving. De toewijzing van aandelen wordt ook wel "allotment" genoemd.
  2. Grondtoewijzing: In sommige landbouw- en vastgoedcontexten kan "allotment" verwijzen naar de toewijzing van een stuk grond aan een individu of een groep. Dit komt vaak voor bij het verdelen van landbouwgrond of het toewijzen van percelen voor volkstuinen. De grond wordt "gealloteerd" aan mensen die er gebruik van willen maken voor landbouwactiviteiten, tuinieren of andere doeleinden. De "allotment" vertegenwoordigt in dit geval het toewijzen van specifieke percelen aan individuen.

Het is belangrijk om op te merken dat de betekenis van "allotment" kan variëren afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. Het kan verwijzen naar het toewijzen van nieuwe aandelen bij een aandelenemissie of naar het toewijzen van grond aan individuen in een landbouw- of vastgoedsituatie.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!