Finance termen logo

Betekenis: Bancaire financiering

Bancaire financiering 

Een bancaire financiering is een vorm van financiering waarbij een bedrijf geld leent van een bank om zijn activiteiten te financieren. Dit kan zowel korte als lange termijn financiering zijn. Bij een bancaire financiering gaat het om het verstrekken van een lening door een bank aan een bedrijf, waarbij het bedrijf de lening met rente terugbetaalt aan de bank over een bepaalde periode. 

Vormen van bancaire financiering

Bancaire financiering kan plaatsvinden in verschillende vormen, waaronder:

Rekening-courantkrediet

Dit is een kredietfaciliteit waarmee bedrijven tijdelijke tekorten in hun kasstroom kunnen opvangen. 

Termijnlening

Dit is een lening waarbij het geleende bedrag wordt terugbetaald in termijnen, meestal met een vastgestelde looptijd en rentepercentage.

Hypotheeklening

Dit is een lening waarbij een bedrijf een onderpand zoals onroerend goed als zekerheid biedt voor de lening. 

Bancaire financiering is een veelgebruikte vorm van financiering voor bedrijven omdat het relatief gemakkelijk en snel toegankelijk is. Echter, het verkrijgen van een bancaire financiering kan afhankelijk zijn van de kredietwaardigheid van het bedrijf, de looptijd en het rentepercentage van de lening, en andere factoren zoals de economische situatie en de bankvoorwaarden.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!