Finance termen logo

Betekenis: Bankboek

Bankboek 

Een bankboek is een financieel overzicht waarin alle transacties tussen een bedrijf en de bank worden geregistreerd. Het bankboek is onderdeel van de financiële administratie van een bedrijf en wordt gebruikt om de kasstroom te monitoren en de financiële positie van het bedrijf te beoordelen.

In het bankboek worden alle inkomende en uitgaande betalingen van en naar de bank genoteerd, inclusief het bedrag, de datum en de reden van de transactie. Dit omvat bijvoorbeeld inkomsten uit verkoop, uitgaande betalingen zoals facturen en betalingen aan leveranciers. Het bankboek kan handmatig worden bijgehouden of worden opgesteld met behulp van boekhoudsoftware. 

Het bankboek is een belangrijk hulpmiddel voor het beheer van de cashflow en het controleren van de bankrekening van een bedrijf. Het stelt bedrijven ook in staat om fouten te detecteren en te corrigeren, bijvoorbeeld als een transactie verkeerd is geboekt. Daarnaast is het bankboek ook nodig voor het opstellen van de jaarrekening van een bedrijf en voor fiscale doeleinden.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!