Finance termen logo

Betekenis: Baten

Baten 

Baten zijn de inkomsten of opbrengsten die een bedrijf ontvangt uit de normale bedrijfsactiviteiten. Het zijn de opbrengsten die een bedrijf genereert door de verkoop van goederen of diensten, of uit andere activiteiten zoals rente of huurinkomsten. 

Baten zijn een belangrijk onderdeel van de financiële verslaglegging van een bedrijf en worden vermeld in de winst-en-verliesrekening. Baten worden vaak onderscheiden van inkomsten uit andere bronnen, zoals investeringen of financiering, die niet direct voortkomen uit de normale bedrijfsactiviteiten. 

Voorbeelden van baten zijn onder andere de verkoop van producten of diensten, rente-inkomsten, huurinkomsten, commissies, royalty's en vergoedingen. Baten zijn belangrijk omdat ze de financiële prestaties van een bedrijf weergeven en een indicatie geven van hoe goed het bedrijf erin slaagt om geld te verdienen met zijn activiteiten.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!