Finance termen logo

Betekenis: Bedrijfskosten

Bedrijfskosten 

Bedrijfskosten zijn alle kosten die een bedrijf maakt om de normale bedrijfsactiviteiten uit te voeren en omzet te genereren. Bedrijfskosten worden ook wel operationele kosten genoemd en omvatten alle kosten die niet direct gerelateerd zijn aan de productie van goederen of diensten. 

Voorbeelden van bedrijfskosten zijn onder andere huur van bedrijfsruimte, salarissen van medewerkers, kantoormateriaal, energie- en waterrekeningen, verzekeringspremies, transportkosten, advertentiekosten, belastingen, verpakkingsmateriaal, enzovoort. 

Bedrijfskosten worden vermeld in de winst-en-verliesrekening van een bedrijf en worden vaak onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals verkoopkosten, algemene en administratieve kosten, en onderzoekskosten en ontwikkelingskosten. 

Het is belangrijk voor een bedrijf om de bedrijfskosten onder controle te houden en te optimaliseren, om de winstgevendheid te maximaliseren en de financiële gezondheid van het bedrijf te waarborgen. Bedrijfskosten kunnen bijvoorbeeld worden verlaagd door efficiëntere processen, scherpere inkoop en slimmer gebruik van technologie.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!