Finance termen logo

Betekenis: Bedrijfsresultaat

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat, ook wel bekend als de operationele winst, is het verschil tussen de bedrijfsopbrengsten en de bedrijfskosten van een onderneming over een bepaalde periode. Het bedrijfsresultaat geeft aan hoeveel winst een bedrijf heeft gemaakt met zijn kernactiviteiten voordat rekening wordt gehouden met rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA).

Het bedrijfsresultaat is een belangrijke maatstaf voor de financiële prestaties van een bedrijf. Het geeft aan hoe succesvol een bedrijf is in het genereren van inkomsten en het beheersen van de kosten die nodig zijn om die inkomsten te genereren. Het bedrijfsresultaat kan worden gebruikt om de efficiëntie van een bedrijf te meten en om de prestaties van een bedrijf te vergelijken met die van andere bedrijven in dezelfde sector. Het bedrijfsresultaat wordt berekend door de bedrijfskosten af te trekken van de bedrijfsopbrengsten. Bedrijfskosten omvatten alle kosten die een bedrijf maakt om zijn producten of diensten te produceren en te leveren, inclusief personeelskosten, huurkosten, inkoopkosten van grondstoffen, marketing- en verkoopkosten en andere algemene kosten.

Een positief bedrijfsresultaat betekent dat het bedrijf meer geld heeft verdiend dan het heeft uitgegeven aan zijn kernactiviteiten, terwijl een negatief bedrijfsresultaat aangeeft dat het bedrijf meer heeft uitgegeven dan het heeft verdiend.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!