Finance termen logo

Betekenis: Begroting

Begroting 

Een begroting is een overzicht van de verwachte inkomsten en uitgaven voor een bepaalde periode, meestal een jaar. Het is een plan dat wordt opgesteld om de financiële middelen van een individu, een huishouden, een bedrijf of een overheid te beheren en te controleren. 

Een begroting kan worden opgesteld voor verschillende doeleinden, zoals het bepalen van de hoeveelheid geld die beschikbaar is om te sparen, investeren of uit te geven, of om de financiële gezondheid van een organisatie of overheid te evalueren en te verbeteren. Een begroting kan ook worden gebruikt om financiële doelen te stellen en te plannen hoe deze doelen kunnen worden bereikt. Het kan helpen om uitgaven te beperken en prioriteiten te stellen voor de beschikbare financiële middelen. 

Het opstellen van een begroting vereist meestal het verzamelen van informatie over de inkomsten en uitgaven van de afgelopen periode en het maken van schattingen van de toekomstige inkomsten en uitgaven. Door regelmatig de begroting bij te werken en te evalueren, kan een individu, huishouden, bedrijf of overheid de financiën effectief beheren en op koers blijven om financiële doelen te bereiken.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!