Finance termen logo

Betekenis: Betaaltermijn

Betaaltermijn

Een betaaltermijn is de periode waarin een factuur of rekening moet worden betaald voordat er sprake is van een betalingsachterstand. Het is de termijn die een leverancier of crediteur aan een debiteur of klant geeft om de betaling te voldoen.

Een betaaltermijn kan variëren afhankelijk van de afspraken tussen de leverancier en de klant. In sommige gevallen kan de betaaltermijn bijvoorbeeld 14 dagen zijn, terwijl in andere gevallen dit kan worden verlengd tot 30, 60 of zelfs 90 dagen.

Het is belangrijk om op tijd te betalen om te voorkomen dat er extra kosten in rekening worden gebracht, zoals boetes of rente. Het niet naleven van de betaaltermijn kan ook leiden tot een verslechtering van de relatie tussen de leverancier en de klant.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!