Finance termen logo

Betekenis: Beveiligde lening

Beveiligde lening

Een beveiligde lening, ook wel bekend als een gegarandeerde lening, is een type lening waarbij de lener een onderpand moet verstrekken om de lening te verkrijgen. Het onderpand kan bijvoorbeeld een huis, auto of ander waardevol bezit zijn. Dit onderpand wordt gebruikt als zekerheid voor de lening, zodat de kredietverstrekker het onderpand kan verkopen om de lening terug te betalen als de lener niet aan zijn of haar betalingsverplichtingen kan voldoen.

Beveiligde leningen worden vaak gebruikt voor grotere leningen, zoals hypotheken, autoleningen en leningen voor zakelijke doeleinden. Het verstrekken van een onderpand kan helpen om de kredietverstrekker gerust te stellen en de lener in staat te stellen gunstigere rentetarieven te krijgen dan bij een ongedekte lening.

Het is belangrijk op te merken dat als de lener niet in staat is om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, het onderpand in beslag kan worden genomen en verkocht om de schuld terug te betalen. Daarom moet de lener zorgvuldig overwegen of hij of zij in staat zal zijn om aan de betalingsverplichtingen te voldoen voordat hij of zij een beveiligde lening afsluit.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!