Finance termen logo

Betekenis: BKR-registratie

BKR-registratie 

Een BKR-registratie is een registratie van een persoon bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). 

hoe krijg je een BKR-registratie

Het BKR houdt bij welke kredieten, leningen en andere financiële verplichtingen iemand heeft. Dit kan bijvoorbeeld:

- Een lening bij een bank zijn 

- Een abonnement voor een telefoon met toestel 

- Een koop op afbetaling

Een BKR-registratie is niet per definitie negatief. Het kan juist gunstig zijn om een BKR-registratie te hebben, bijvoorbeeld wanneer iemand een goede betaalhistorie heeft en daarmee laat zien dat hij of zij een betrouwbare kredietnemer is. 

Gevolg van een BKR-registratie

Een BKR-registratie kan echter wel gevolgen hebben voor het aanvragen van nieuwe kredieten of leningen. Bij het beoordelen van een kredietaanvraag kijken kredietverstrekkers namelijk naar de BKR-registraties van de aanvrager. Een negatieve BKR-registratie, bijvoorbeeld omdat iemand een achterstand heeft met het betalen van een lening, kan het lastiger maken om een nieuwe lening of krediet te krijgen. Het is mogelijk om de eigen BKR-registratie in te zien en deze eventueel te laten aanpassen als er onjuistheden in staan.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!