Finance termen logo

Betekenis: BMKB

BMKB 

BMKB staat voor Borgstelling MKB-kredieten. Dit is een regeling van de Nederlandse overheid waarmee kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) makkelijker een lening kunnen krijgen bij een bank. De BMKB-regeling is bedoeld om de toegang tot financiering voor het MKB te vergemakkelijken en om banken te stimuleren om ook in economisch minder gunstige tijden krediet te blijven verstrekken. 

Hoe werkt een BMKB-regeling?

Door middel van de BMKB-regeling kan de overheid garant staan voor een deel van de lening die de bank verstrekt aan een MKB-bedrijf. Hierdoor wordt het risico voor de bank kleiner en wordt het voor de bank makkelijker om de lening te verstrekken. Het percentage van de garantstelling kan variëren, maar bedraagt meestal tussen de 50% en 75% van de lening. 

Een BMKB-garantie kan worden aangevraagd door zowel startende als bestaande MKB-bedrijven die financiering nodig hebben voor bijvoorbeeld investeringen, werkkapitaal of uitbreiding. De lening moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en de bank waarbij de lening wordt aangevraagd moet deelnemen aan de BMKB-regeling.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!