Finance termen logo

Betekenis: Cash

Cash 

Cash is een term die wordt gebruikt om contant geld aan te duiden. Het betekent letterlijk 'kas', en wordt gebruikt om te verwijzen naar fysieke biljetten en munten die als betaalmiddel worden gebruikt. Cash kan worden gebruikt om aankopen te doen of om schulden af te lossen. 

Financiële terminologie cash

De term cash wordt ook vaak gebruikt in de financiële wereld om te verwijzen naar geldmiddelen die direct beschikbaar zijn om uitgaven te doen. Dit kan bijvoorbeeld het saldo op een bankrekening zijn, maar ook kasgeld dat in een onderneming aanwezig is. In deze context wordt het begrip cash breed gebruikt en gaat het niet alleen om fysieke contanten, maar om alle vormen van liquide middelen die direct beschikbaar zijn om uitgaven mee te doen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!