Finance termen logo

Betekenis: CIK

Wat is een CIK?

CIK staat voor Central Index Key. Het is een uniek identificatienummer dat wordt gebruikt door de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op effecten en beurzen. De CIK wordt toegewezen aan bedrijven, beleggingsadviseurs, insiders en andere entiteiten die verplicht zijn om rapporten in te dienen bij de SEC.

De CIK is een 10-cijferig nummer en wordt gebruikt om de identiteit van een bepaalde entiteit te verifiëren en te koppelen aan de rapporten en documenten die zij indienen bij de SEC. Het nummer blijft hetzelfde, zelfs als de entiteit van naam verandert of als er veranderingen zijn in het management of de structuur van de entiteit.

De CIK wordt vaak gebruikt bij het opzoeken van informatie over beursgenoteerde bedrijven en het raadplegen van hun financiële rapporten, zoals kwartaal- en jaarverslagen, proxy-statements en andere openbare documenten. Het helpt beleggers, analisten en andere belanghebbenden om gemakkelijk toegang te krijgen tot de relevante informatie over een bepaalde entiteit bij de SEC.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!