Finance termen logo

Betekenis: Co-financieren

Co-financieren 

Co-financieren is het samen financieren van een project of activiteit door verschillende partijen, zoals bedrijven, overheden of non-profitorganisaties. Elk van de partijen draagt dan een deel van de financiering bij om het project of de activiteit te realiseren. 

Verschillende vormen van co-financieren

Co-financieren kan op verschillende manieren worden georganiseerd, zoals via een samenwerkingsovereenkomst of door het oprichten van een gezamenlijke financieringsstructuur. Het kan ook voorkomen dat de ene partij het grootste deel van de financiering voor haar rekening neemt en de andere partij een kleinere bijdrage levert. 

Voordelen co-financieren

Co-financieren kan verschillende voordelen hebben, zoals het spreiden van het risico over meerdere partijen en het vergroten van de beschikbare middelen voor het project of de activiteit. Het kan ook de samenwerking tussen verschillende partijen versterken en de synergie tussen de betrokken partijen vergroten.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!