Finance termen logo

Betekenis: Constante kosten

Constante kosten 

Constante kosten zijn kosten die niet veranderen met de hoeveelheid geproduceerde goederen of verleende diensten. Dit zijn kosten die onafhankelijk zijn van de productieomvang of het niveau van de activiteit van een bedrijf, en die dus ook in dezelfde mate aanwezig zijn bij een lage of hoge productieomvang. 

Voorbeelden van constante kosten 

- Huurkosten

- Verzekeringen

- Vaste salarissen 

- Afschrijvingen 

- Rentekosten

- Algemene administratie

Deze kosten blijven over het algemeen stabiel over een bepaalde periode en veranderen niet significant als de productieomvang of het niveau van de activiteit van een bedrijf verandert. Constante kosten zijn een belangrijk onderdeel van de totale kostenstructuur van een bedrijf en zijn van invloed op de winstgevendheid van het bedrijf. Het is daarom belangrijk om de constante kosten goed te beheren en te beheersen om de bedrijfskosten te optimaliseren en de winstgevendheid te maximaliseren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!