Finance termen logo

Betekenis: Contanten

Contanten 

Contanten zijn fysiek geld in de vorm van bankbiljetten en munten die in omloop zijn en die direct kunnen worden gebruikt voor betalingen of aankopen. Het zijn dus tastbare vormen van geld die direct kunnen worden gebruikt zonder dat er een transactie via een bank of andere financiële instelling nodig is. 

Contanten worden vaak gebruikt voor kleinere betalingen of aankopen, zoals het kopen van een kopje koffie of het betalen van de boodschappen in de supermarkt. Contanten worden ook gebruikt als noodvoorziening bij storingen in het elektronische betalingsverkeer. 

Contanten zijn een belangrijk onderdeel van de economie, hoewel het gebruik van contanten de laatste jaren afneemt door de toename van elektronische betalingen. Contanten worden uitgegeven door centrale banken en zijn een wettig betaalmiddel in het land waar ze zijn uitgegeven.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!