Finance termen logo

Betekenis: Contributiemarge

Contributiemarge 

De contributiemarge is het verschil tussen de verkoopprijs van een product en de variabele kosten die nodig zijn om het product te produceren en te verkopen. Dit is de financiële bijdrage die elk verkocht product levert aan de dekking van de vaste kosten en uiteindelijk de winstgevendheid van een bedrijf. 

Hoe bereken je de Contributiemarge?

De Contributiemarge wordt berekend door de variabele kosten per product af te trekken van de verkoopprijs per product. Variabele kosten zijn de kosten die direct variëren met de productie en verkoop van een product, zoals grondstoffen, arbeidskosten, verpakkingskosten en verzendkosten.

Een hoge contributiemarge betekent dat een bedrijf meer winst kan maken op elk verkocht product, wat de financiële gezondheid van het bedrijf verbetert. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om hun contributiemarge goed te begrijpen en te beheren om hun winstgevendheid te optimaliseren en hun kosten te dekken.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!