Finance termen logo

Betekenis: Credit

Credit 

Credit is een term uit de boekhouding en financiën en betekent in feite "aan de rechterzijde" of "toevoeging aan een rekening"Het wordt gebruikt om aan te geven dat er geld is toegevoegd aan een account of dat er een schuld is afgelost. 

Hoe werkt credit?

Credit betekent "aan de rechterkant" en verwijst naar geld dat wordt bijgeschreven of toegevoegd aan een account. Wanneer er een transactie wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld een aankoop van goederen met contant geld, wordt de kas (een actiefaccount) gedebiteerd en wordt de aankoop (een kostenaccount) gecrediteerd. Dit betekent dat er geld is afgeschreven van de kasrekening en is bijgeschreven op de aankooprekening. 

In wezen betekent credit dat er een positieve verandering heeft plaatsgevonden in een bepaalde rekening, zoals een toename van geld of een afname van een schuld. Het is een belangrijk concept in de boekhouding en financiën en wordt gebruikt om de financiële status van een bedrijf of individu te begrijpen en te beheren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!