Finance termen logo

Betekenis: Crediteurenboek

Crediteurenboek 

Een crediteurenboek is een onderdeel van de financiële administratie van een bedrijf waarin alle openstaande facturen van leveranciers en andere crediteuren worden bijgehouden. 

Wat staat er in het crediteurenboek?

In het crediteurenboek staan per crediteur alle facturen vermeld die nog betaald moeten worden. Hierbij wordt onder andere de factuurdatum, het factuurnummer, de vervaldatum en het openstaande bedrag genoteerd. Ook kan er informatie worden opgenomen over eventuele afspraken die met de crediteur zijn gemaakt over betalingstermijnen of betalingsregelingen. 

Waarom is een crediteurenboek belangrijk?

Het crediteurenboek is belangrijk voor de financiële planning van een bedrijf en biedt een overzicht van de nog te betalen bedragen aan crediteuren. Dit overzicht kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te bepalen welke facturen als eerste betaald moeten worden als er niet genoeg liquiditeit is om alle openstaande facturen in één keer te betalen. Het crediteurenboek wordt ook gebruikt bij het opstellen van de jaarrekening van een bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!