Finance termen logo

Betekenis: Dagboek

Dagboek

Een dagboek is een term die in de boekhouding wordt gebruikt om de verschillende opeenvolgende transacties van een bepaalde categorie te registreren.

Er zijn verschillende soorten dagboeken die in de boekhouding kunnen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld het inkoopboek, het verkoopboek, het kasboek, het bankboek en het memoriaalboek. In elk dagboek worden de transacties van een specifieke categorie geregistreerd, bijvoorbeeld alle aankopen in het inkoopboek, alle verkopen in het verkoopboek, alle contante transacties in het kasboek en alle banktransacties in het bankboek.

Het gebruik van dagboeken maakt de boekhouding overzichtelijker en gestructureerder, omdat alle transacties van een bepaalde categorie op één plaats worden geregistreerd. Dit vergemakkelijkt de verwerking en controle van de financiële gegevens.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!