Finance termen logo

Betekenis: Debiteuren

Debiteuren

Debiteuren zijn personen of bedrijven die geld verschuldigd zijn aan een andere partij, meestal als gevolg van geleverde goederen of verleende diensten op krediet. Debiteuren staan aan de debetzijde van de balans en worden beschouwd als vorderingen van een bedrijf.

Voorbeelden van debiteuren zijn klanten die goederen op krediet kopen en vervolgens een factuur ontvangen om later te betalen, of bedrijven die een lening of krediet hebben afgesloten en deze nog moeten aflossen. Debiteuren worden vaak geregistreerd in een debiteurenadministratie, waarbij per debiteur het openstaande bedrag en de betalingscondities worden bijgehouden.

Een goede debiteurenadministratie is belangrijk voor een bedrijf, omdat het bijhouden van openstaande vorderingen en het tijdig innen van betalingen de liquiditeit en solvabiliteit van een bedrijf kan beïnvloeden.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!