Finance termen logo

Betekenis: Dividend

Dividend

Dividend is een deel van de winst van een onderneming dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Het is een beloning voor het bezit van aandelen in de onderneming en wordt meestal uitbetaald in contanten of in extra aandelen.

Het dividendbeleid wordt bepaald door de raad van bestuur van een onderneming. Dit beleid kan variëren afhankelijk van de financiële prestaties van de onderneming en de doelen die worden nagestreefd. Het dividend kan jaarlijks, halfjaarlijks, per kwartaal of op een andere termijn worden uitgekeerd.

Dividend wordt beschouwd als een bron van passief inkomen voor de aandeelhouders en kan een belangrijk onderdeel zijn van hun totale rendement op beleggingen. Voor ondernemingen kan het uitkeren van dividend de aantrekkelijkheid van hun aandelen vergroten en investeerders aanmoedigen om in de onderneming te blijven investeren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!