Finance termen logo

Betekenis: Doorlopend bedrijfskrediet

Doorlopend bedrijfskrediet

Een doorlopend bedrijfskrediet is een vorm van financiering voor bedrijven waarbij de kredietverstrekker een bepaald bedrag aan krediet beschikbaar stelt aan de onderneming. Het bedrijf kan vervolgens op elk gewenst moment geld opnemen uit dit krediet tot aan de afgesproken limiet. Het bedrag dat wordt opgenomen, wordt in rekening gebracht en moet terugbetaald worden met rente.

Een doorlopend bedrijfskrediet kan een handige manier zijn om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen of om te investeren in groei en expansie van de onderneming. Het kan ook nuttig zijn voor bedrijven die werken met seizoensgebonden omzetpatronen of die te maken hebben met onregelmatige inkomsten.

Het voordeel van een doorlopend bedrijfskrediet is dat het bedrijf flexibel kan zijn in het opnemen van geld wanneer het nodig is, zonder dat daarvoor steeds opnieuw een financieringsaanvraag ingediend hoeft te worden. Het nadeel is dat er rente betaald moet worden over het bedrag dat is opgenomen, wat de kosten van de financiering kan verhogen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!