Finance termen logo

Betekenis: Eenmanszaak

Eenmanszaak

Een eenmanszaak is een type ondernemingsvorm waarbij er één eigenaar is die verantwoordelijk is voor alle aspecten van de onderneming. Dit betekent dat de eigenaar persoonlijk aansprakelijk is voor alle schulden en verplichtingen van het bedrijf. Een eenmanszaak is een relatief eenvoudige en flexibele ondernemingsvorm die vaak wordt gekozen door startende ondernemers, freelancers en zzp'ers. Het oprichten van een eenmanszaak is relatief eenvoudig en er zijn geen specifieke kapitaalvereisten.

De eigenaar van de eenmanszaak betaalt inkomstenbelasting over de winst die hij of zij maakt en kan gebruik maken van verschillende belastingvoordelen, zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!