Finance termen logo

Betekenis: Eigen vermogen

Eigen vermogen

Eigen vermogen is het kapitaal dat eigendom is van de eigenaar(s) van een bedrijf. Het vertegenwoordigt de waarde van de activa van het bedrijf die zijn gefinancierd met behulp van investeringen van de eigenaren. Het eigen vermogen is het verschil tussen de waarde van de activa en de verplichtingen van het bedrijf, zoals leningen en andere schulden. Het eigen vermogen van een bedrijf kan bestaan uit verschillende elementen, zoals ingebracht kapitaal, reserves en winsten die in het bedrijf zijn gebleven.

Het eigen vermogen is een belangrijk onderdeel van de balans van een bedrijf en wordt vaak gebruikt om de financiële gezondheid van een bedrijf te meten en om kredietverstrekkers en investeerders te informeren over de financiële positie van het bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!