Finance termen logo

Betekenis: Financieel rapport, Financieel verslag

Financieel rapport, Financieel verslag

Een financieel rapport of financieel verslag is een document waarin de financiële prestaties en positie van een bedrijf of organisatie worden weergegeven over een bepaalde periode. Het rapport bevat vaak informatie over de inkomsten, uitgaven, winst en verliesrekeningen, balansen, cashflows en andere financiële gegevens van het bedrijf. Het doel van een financieel rapport is om belanghebbenden zoals aandeelhouders, investeerders, crediteuren, toezichthouders en andere financiële gebruikers van informatie te voorzien over de financiële situatie van het bedrijf. Op basis van deze informatie kunnen zij beslissingen nemen of hun standpunten bepalen ten opzichte van het bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!