Finance termen logo

Betekenis: Groep

Groep

Een groep is een verzameling van bedrijven die nauw met elkaar verbonden zijn door middel van eigendom, controle of andere vormen van zakelijke relaties. In een groep wordt meestal één bedrijf aangeduid als de moedermaatschappij, die de controle heeft over één of meer dochterondernemingen. De dochterondernemingen kunnen op hun beurt ook weer controle hebben over andere bedrijven. Een groep kan dus bestaan uit meerdere niveaus van bedrijven die met elkaar verbonden zijn. Het belangrijkste kenmerk van een groep is dat er een zekere mate van centrale controle en coördinatie is tussen de verschillende bedrijven in de groep. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op financiën, strategie, management of operationele activiteiten.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!