Finance termen logo

Betekenis: Groepsjaarrekeningen

Groepsjaarrekeningen

Een groepsjaarrekening is een geconsolideerde jaarrekening van een groep bedrijven. Een groepsjaarrekening geeft inzicht in de financiële positie en resultaten van een groep bedrijven als geheel, in plaats van de individuele bedrijven binnen de groep. Een groepsjaarrekening omvat de geconsolideerde balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht van de gehele groep. Dit is nuttig voor het beoordelen van de prestaties van de groep als geheel en voor het verkrijgen van inzicht in de financiële risico's en mogelijkheden van de groep. De groepsjaarrekening wordt meestal opgesteld door de holdingmaatschappij van de groep en wordt gepubliceerd samen met de individuele jaarrekeningen van elk bedrijf binnen de groep.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!