Finance termen logo

Betekenis: Grootboekrekening

Grootboekrekening

Een grootboekrekening is een rekening in de boekhouding van een bedrijf waarin specifieke financiële transacties worden bijgehouden. Elke grootboekrekening heeft een uniek nummer en een naam die de aard van de transacties aangeeft die erin worden vastgelegd. Voorbeelden van grootboekrekeningen zijn "Kas", "Bank", "Verkoop", "Inkoop" en "Huur".

Elke financiële transactie die een bedrijf uitvoert, wordt toegewezen aan een of meer grootboekrekeningen om ervoor te zorgen dat alle inkomsten en uitgaven op een georganiseerde en gestructureerde manier worden bijgehouden. Aan het einde van elke boekhoudperiode worden de saldi van de grootboekrekeningen gebruikt om de financiële staat van het bedrijf te bepalen en om de jaarrekening op te stellen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!