Finance termen logo

Betekenis: High-yield obligaties

Wat zijn high-yield obligaties?

High-yield obligaties, ook wel bekend als hoogrentende obligaties of junk-obligaties, zijn obligaties die worden uitgegeven door bedrijven of instellingen met een lagere kredietwaardigheid. Deze obligaties hebben een hoger risico en bieden daarom doorgaans een hoger rendement (rentepercentage) in vergelijking met obligaties van kredietwaardigere emittenten.

Bedrijven of instellingen met een lagere kredietwaardigheid worden gezien als minder stabiel en hebben een grotere kans op wanbetaling op hun schulden. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals een hogere schuldenlast, zwakke financiële prestaties, een onstabiele marktpositie of andere risicofactoren.

Het hogere risico van high-yield obligaties wordt gecompenseerd door het potentieel hogere rendement dat ze bieden. Beleggers die bereid zijn dit risico te accepteren, kunnen genieten van een hogere rente-inkomstenstroom op hun investeringen. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn in een omgeving met lage rentetarieven, omdat high-yield obligaties een mogelijkheid bieden om een hoger rendement te behalen dan traditionele obligaties.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat high-yield obligaties risicovoller zijn dan beleggingen met een hogere kredietwaardigheid. Er bestaat een hogere kans op wanbetaling, wat kan leiden tot verlies van het geïnvesteerde kapitaal. Daarom is grondig onderzoek en een gedegen begrip van de kredietwaardigheid van de emittenten van high-yield obligaties essentieel voor beleggers die overwegen in dit type obligaties te investeren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!