Finance termen logo

Betekenis: Holding

Holding

Een holding is een moedermaatschappij die een of meer dochterondernemingen bezit of controleert. Het doel van een holding is meestal om verschillende bedrijven onder een gemeenschappelijk eigenaarschap te brengen en te beheren.

Een holding kan actief zijn in verschillende sectoren en bedrijven bezitten die actief zijn in verschillende industrieën. Het kan ook worden gebruikt om de activa en passiva van verschillende bedrijven te scheiden om het risico van verlies te minimaliseren en de controle over deze bedrijven te behouden.

Een holding kan ook voordelen hebben op het gebied van belastingen en financiering. Bijvoorbeeld, een holding kan leningen verstrekken aan haar dochterondernemingen, waardoor de dochterondernemingen toegang hebben tot goedkopere financiering. Daarnaast kan een holding profiteren van belastingvoordelen door de winst van de dochterondernemingen te consolideren en te profiteren van belastingregels die gelden voor de holdingmaatschappij.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!