Finance termen logo

Betekenis: Houdstermaatschappij

Houdstermaatschappij

Een houdstermaatschappij (ook wel bekend als een holding) is een bedrijf dat als enig doel heeft om aandelen te bezitten of te controleren in andere bedrijven, in plaats van het produceren van goederen of diensten. De houdstermaatschappij heeft geen operationele activiteiten en haar inkomsten komen voornamelijk voort uit dividenden en kapitaalwinsten van de bedrijven waarin zij investeert.

Een houdstermaatschappij kan meerdere dochterondernemingen hebben, die elk hun eigen operationele activiteiten hebben. De houdstermaatschappij kan beslissingen nemen over deze dochterondernemingen en kan financiële middelen en middelen toewijzen aan elk van hen.

Een houdstermaatschappij kan voordelen bieden, zoals risicospreiding en fiscale voordelen, voor de bedrijven waarin zij investeert. Het kan ook een manier zijn voor een bedrijf om zijn activiteiten te diversifiëren en nieuwe markten te betreden.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!