Finance termen logo

Betekenis: IFRS

IFRS

IFRS staat voor International Financial Reporting Standards, dit zijn internationaal erkende standaarden voor financiële verslaglegging. Het doel van IFRS is om de financiële verslaglegging van bedrijven wereldwijd te harmoniseren en te standaardiseren, zodat investeerders en andere belanghebbenden inzicht krijgen in de financiële prestaties van bedrijven en deze beter kunnen vergelijken.

IFRS is ontwikkeld door de International Accounting Standards Board (IASB), een onafhankelijk orgaan dat verantwoordelijk is voor het opstellen en publiceren van deze standaarden. De IASB werkt samen met nationale accountingorganisaties en andere belanghebbenden om de IFRS-standaarden regelmatig te herzien en te verbeteren.

IFRS omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals de presentatie van de jaarrekening, waarderingsgrondslagen, boekhoudkundige schattingen, financiële instrumenten, consolidatie van de jaarrekening en leasing. Het naleven van de IFRS-standaarden is verplicht voor beursgenoteerde bedrijven in de Europese Unie en in veel andere landen over de hele wereld.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!