Finance termen logo

Betekenis: Incourante voorraden

Incourante voorraden

Incourante voorraden zijn voorraden van een bedrijf die moeilijk te verkopen zijn of waarvoor geen vraag bestaat op de markt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij verouderde producten, seizoensgebonden goederen die niet op tijd zijn verkocht, of producten met een hoge prijs die niet in overeenstemming zijn met de marktvraag.

Het hebben van incourante voorraden kan nadelige gevolgen hebben voor een bedrijf, omdat deze voorraden vaak waardeverminderingen veroorzaken en kapitaal vasthouden dat elders beter kan worden gebruikt. Bovendien kunnen ze opslagkosten en verlies van klanten veroorzaken, aangezien het bedrijf zich mogelijk niet kan aanpassen aan de veranderende vraag van de markt.

Bedrijven proberen vaak hun incourante voorraden te verminderen door middel van kortingen, promoties en andere verkoopstimulerende activiteiten. Sommige bedrijven kiezen er ook voor om hun incourante voorraden te verkopen aan een derde partij, waardoor ze het probleem van de voorraad kunnen oplossen en mogelijk wat geld kunnen terugverdienen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!