Finance termen logo

Betekenis: Integrale kostencalculatie

Integrale kostencalculatie

Integrale kostencalculatie is een methode van kostencalculatie die alle kosten van een bedrijf of product meeneemt in de berekening van de kostprijs. Deze methode omvat niet alleen de directe kosten van materialen en arbeid, maar ook de indirecte kosten die verband houden met de productie en distributie van goederen of diensten, zoals overheadkosten en verkoop- en marketingkosten.

Bij integrale kostencalculatie worden de kosten toegewezen aan de producten op basis van de daadwerkelijke kosten die worden gemaakt in het productieproces. Dit betekent dat de kosten van materialen, arbeid en overheadkosten worden verdeeld over de producten op basis van hun werkelijke verbruik.

Deze methode wordt vaak gebruikt om de werkelijke kosten van een product te berekenen en de juiste prijzen voor de producten vast te stellen. Door het gebruik van integrale kostencalculatie kunnen bedrijven beter inzicht krijgen in de kosten van hun producten en diensten, en kunnen ze hun prijzen en strategieën dienovereenkomstig aanpassen om hun winstgevendheid te verbeteren.

Een belangrijk voordeel van integrale kostencalculatie is dat het helpt om de verborgen kosten in het productieproces te identificeren en te beheersen. Dit kan bijdragen aan de efficiëntie van het productieproces en kan het bedrijf helpen om betere beslissingen te nemen op het gebied van productie, marketing en verkoop.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!