Finance termen logo

Betekenis: Jaarlijkse kosten percentage (JKP)

Jaarlijkse kosten percentage (JKP)

Jaarlijks kosten percentage (JKP) is een financiële term die verwijst naar het totale jaarlijkse kostenpercentage dat in rekening wordt gebracht bij het afsluiten van een lening of het kopen van een financieel product, zoals een beleggingsfonds. Het JKP omvat alle kosten die verband houden met het lenen of beleggen, inclusief de rente, de administratiekosten, de kosten van advies en eventuele andere kosten.

Het JKP wordt uitgedrukt als een percentage van het totale geleende of belegde bedrag en geeft aan hoeveel het totale kostenplaatje van het product bedraagt over een jaar. Het JKP wordt berekend door de totale kosten van het product te delen door het totale geleende of belegde bedrag en dit te vermenigvuldigen met 100%.

Het JKP is een belangrijke maatstaf om verschillende leningen of financiële producten met elkaar te vergelijken en om de totale kosten van een lening of investering te begrijpen. Het JKP is verplicht gesteld door de Europese Unie en moet worden vermeld in de reclame en marketing van financiële producten om de consumenten te helpen bij het maken van weloverwogen financiële beslissingen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!