Finance termen logo

Betekenis: Jaarverslag, Jaarrapport

Jaarverslag, Jaarrapport

Een jaarverslag of jaarrapport is een document dat een samenvatting geeft van de belangrijkste ontwikkelingen en prestaties van een bedrijf of organisatie gedurende het afgelopen jaar. Het kan verschillende informatie bevatten, waaronder financiële resultaten, bedrijfsactiviteiten, strategieën, management discussies en analyses, duurzaamheidsinformatie en andere relevante informatie.

Een jaarverslag wordt vaak opgesteld door de Raad van Bestuur of het managementteam van het bedrijf en gepresenteerd aan de aandeelhouders en andere belanghebbenden, zoals werknemers, klanten, leveranciers en financiële instellingen. Het doel van een jaarverslag is om de prestaties en resultaten van het bedrijf over het afgelopen jaar te communiceren, en om de strategie en plannen voor de toekomst te presenteren.

Een jaarverslag bestaat meestal uit verschillende onderdelen, waaronder een inleiding, de belangrijkste hoogtepunten van het afgelopen jaar, de financiële resultaten, de bedrijfsactiviteiten, de toekomstplannen, en vaak ook een overzicht van de governancestructuur en de belangrijkste risico's waaraan het bedrijf is blootgesteld.

Een jaarverslag is een belangrijk document voor investeerders en andere belanghebbenden om de prestaties en de toekomstperspectieven van het bedrijf te evalueren en om te beslissen of ze willen investeren in het bedrijf of zaken willen doen met het bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!