Finance termen logo

Betekenis: Kapitaal

Kapitaal

Kapitaal is een term die in de financiële wereld wordt gebruikt om het geld of de activa aan te duiden die een bedrijf bezit en die kunnen worden gebruikt om te investeren in activiteiten die waarde creëren voor het bedrijf en zijn aandeelhouders. Kapitaal kan op verschillende manieren worden verkregen, zoals door de uitgifte van aandelen aan investeerders, door winstinhouding en door de uitgifte van obligaties.

Het kapitaal van een bedrijf wordt vaak gebruikt als maatstaf voor de financiële gezondheid van het bedrijf. Hoe meer kapitaal een bedrijf heeft, hoe meer mogelijkheden het heeft om te investeren in nieuwe projecten en groei te realiseren. Het kapitaal van een bedrijf kan ook worden gebruikt om schulden af te betalen of om terug te geven aan de aandeelhouders in de vorm van dividenduitkeringen of inkoop van eigen aandelen.

Kapitaal kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals eigen vermogen en vreemd vermogen. Eigen vermogen bestaat uit het geld dat aandeelhouders hebben geïnvesteerd in het bedrijf, terwijl vreemd vermogen bestaat uit geld dat is geleend van externe partijen, zoals banken of obligatiehouders.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!