Finance termen logo

Betekenis: Kosten vervroegde afbetaling

Kosten vervroegde afbetaling

Kosten vervroegde afbetaling zijn kosten die in rekening worden gebracht wanneer een lening of kredietovereenkomst vroegtijdig wordt afbetaald. Wanneer een lening wordt afgesloten, wordt er een aflossingsplan afgesproken waarin staat wanneer en hoeveel er maandelijks moet worden afbetaald. Als de lener echter besluit om de lening vroegtijdig af te lossen, kan de kredietgever een vergoeding vragen om het verlies aan rente-inkomsten te compenseren.

De kosten voor vervroegde afbetaling zijn vaak afhankelijk van de hoogte van het openstaande bedrag en de resterende looptijd van de lening. In sommige gevallen kan het bedrag dat in rekening wordt gebracht voor vervroegde afbetaling wettelijk worden beperkt.

Het is belangrijk voor kredietnemers om rekening te houden met deze kosten bij het overwegen van een vervroegde afbetaling, aangezien deze kosten het voordeel van vroegtijdige afbetaling kunnen verminderen. Daarom is het verstandig om voorafgaand aan het afsluiten van een lening te controleren welke kosten worden berekend bij vervroegde afbetaling en onder welke voorwaarden.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!