Finance termen logo

Betekenis: Kostencategorie

Kostencategorie

Een kostencategorie is een groep van gerelateerde kosten die binnen een organisatie worden gemaakt en worden geïdentificeerd en ingedeeld op basis van een gemeenschappelijk kenmerk of functie.

Bedrijven en organisaties gebruiken kostencategorieën om hun kosten beter te beheren en te controleren. Door kosten in categorieën te verdelen, kunnen bedrijven bijvoorbeeld inzicht krijgen in de totale kosten van specifieke bedrijfsprocessen of activiteiten en deze vergelijken met de opbrengsten. Dit helpt bedrijven om inefficiënties of problemen op te sporen en deze aan te pakken.

Voorbeelden van kostencategorieën zijn bijvoorbeeld productiekosten, verkoopkosten, administratiekosten, onderhoudskosten en personeelskosten. Door kosten in deze categorieën te groeperen, kunnen bedrijven hun uitgaven beter begrijpen en hun kostenbeheersing en budgettering verbeteren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!