Finance termen logo

Betekenis: Kredietscore

Kredietscore

Een kredietscore is een numerieke waardering die wordt gebruikt om de kredietwaardigheid van een persoon of bedrijf te beoordelen op basis van hun financiële geschiedenis. Het wordt vaak gebruikt door financiële instellingen en kredietverstrekkers om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor leningen, kredietlijnen, verzekeringen en andere financiële producten en diensten.

Kredietscores zijn gebaseerd op een verscheidenheid aan factoren, waaronder betalingsgeschiedenis, kredietgebruik, lengte van kredietgeschiedenis, soorten krediet en nieuwe krediet applicaties. Kredietcores worden meestal berekend door kredietbureaus, zoals Equifax, Experian en TransUnion, op basis van informatie uit kredietrapporten.

Een hogere kredietscore geeft aan dat een persoon of bedrijf een lagere kredietrisico heeft, terwijl een lagere kredietscore aangeeft dat er een hoger risico is op het niet terugbetalen van leningen en kredietlijnen. Het is belangrijk om uw kredietscore te bewaken en ervoor te zorgen dat deze accuraat is, omdat het een grote invloed kan hebben op uw financiële mogelijkheden.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!