Finance termen logo

Betekenis: Loonbelastingnummer

Loonbelastingnummer

Een loonbelastingnummer is een nummer dat door de Belastingdienst wordt toegekend aan werkgevers in Nederland voor de afdracht van loonheffingen. Het loonbelastingnummer bestaat uit een reeks cijfers en wordt gebruikt om de loonadministratie van een werkgever te identificeren en te koppelen aan de betalingen van loonheffingen.

Het loonbelastingnummer wordt ook gebruikt om aangifte te doen voor de loonheffingen en om te communiceren met de Belastingdienst over loon- en premie gerelateerde zaken. Het loonbelastingnummer wordt eenmalig toegekend aan een werkgever en blijft hetzelfde, tenzij er wijzigingen plaatsvinden in de rechtsvorm of de bedrijfsactiviteiten van de werkgever.

Als werkgever ben je verplicht om een loonbelastingnummer aan te vragen bij de Belastingdienst. Dit kan online via de website van de Belastingdienst of via een formulier dat per post kan worden ingediend.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!