Finance termen logo

Betekenis: Loonheffingskorting

Loonheffingskorting

Loonheffingskorting is een korting op de loonheffing die wordt ingehouden op het loon van werknemers. Het is een belastingvoordeel dat ervoor zorgt dat er minder loonheffing wordt ingehouden, waardoor het nettoloon van de werknemer hoger uitvalt.

De loonheffingskorting kan worden toegepast op verschillende onderdelen van de loonheffing, zoals de inkomstenbelasting, de premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet.

De loonheffingskorting kan worden toegepast door het invullen van een formulier bij de werkgever, waarop de werknemer aangeeft dat hij of zij recht heeft op de loonheffingskorting. Het is mogelijk om de loonheffingskorting toe te passen bij één werkgever, of bij meerdere werkgevers tegelijk. Als de loonheffingskorting bij meerdere werkgevers wordt toegepast, kan het zijn dat er aan het einde van het jaar te weinig belasting is betaald en dat er bijbetaald moet worden.

Het is belangrijk om te weten dat de loonheffingskorting niet automatisch wordt toegepast. Als er niets wordt ingevuld op het formulier bij de werkgever, dan wordt de loonheffingskorting niet toegepast en betaalt de werknemer dus meer belasting dan nodig is.

Het is ook belangrijk om te weten dat er situaties zijn waarin de loonheffingskorting niet kan worden toegepast, bijvoorbeeld als de werknemer in het buitenland woont, of als de werknemer recht heeft op een andere korting of aftrekpost. In dat geval kan de werknemer hierover informatie opvragen bij de Belastingdienst.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!