Finance termen logo

Betekenis: Memo Post

Memo Post

Een memo post is een boekhoudkundige term die verwijst naar een boekhoudkundige transactie die is opgenomen in een bedrijfsadministratie, maar die niet onmiddellijk invloed heeft op de financiële rekeningen of saldi van het bedrijf. Een memo post is als het ware een voorlopige boeking die later nog verder zal worden verwerkt.

Memo posts worden vaak gebruikt om tijdelijke boekingen vast te leggen die later nog moeten worden bevestigd of gecorrigeerd. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een voorlopige schatting te maken van een bepaalde uitgave of inkomst, of om een bijzondere gebeurtenis vast te leggen die later nog moet worden gecontroleerd.

Het gebruik van memo posts is handig om boekhoudkundige gegevens bij te houden en om ervoor te zorgen dat transacties correct worden vastgelegd in de administratie. Het biedt de mogelijkheid om snel boekingen te doen en later te corrigeren of aan te passen, indien nodig.

Het is belangrijk op te merken dat memo posts geen invloed hebben op de financiële rapportage van een bedrijf. Ze hebben geen invloed op de financiële balans, winst- en verliesrekening, of andere financiële overzichten. Ze zijn puur ter informatie en worden vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat alle financiële gegevens correct zijn vastgelegd en kunnen worden gecontroleerd.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!