Finance termen logo

Betekenis: M.I.S.

M.I.S.

M.I.S. staat voor Management Informatie Systeem. Dit is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om relevante informatie te verzamelen, te organiseren en te analyseren voor het nemen van beslissingen op managementniveau. Een MIS is ontworpen om bedrijfsprocessen te ondersteunen en om het management te voorzien van de informatie die nodig is om effectieve beslissingen te nemen.

Een M.I.S. bestaat uit verschillende onderdelen, zoals hardware, software, databases en gebruikersinterfaces. De hardware en software zorgen voor de gegevensverwerking, terwijl de database de gegevens opslaat en organiseert. De gebruikersinterface maakt het voor het management mogelijk om de gegevens op te vragen en te analyseren, zodat zij de informatie kunnen gebruiken om beslissingen te nemen en de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Een M.I.S. kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals financiële rapportage, voorraadbeheer, klantrelatiebeheer, personeelsadministratie en productieplanning. Het kan ook worden gebruikt om prestaties te meten, trends te analyseren en om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Een goed ontworpen M.I.S. is van groot belang voor een organisatie, omdat het management hiermee snel en accuraat kan beschikken over relevante informatie om beslissingen te nemen en de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!